COMPREM NINES ANTIGUES

L’origen de les nines és molt antic, ja que es tenen referències d’elles a Egipte, en la XVIII dinastia, així com a Àsia Menor, Roma i Grècia. En els seus orígens tenien un sentit freqüentment religiós, d’amulet, però en èpoques igualment molt primerenques les havia també destinades al joc. Les nines primitives eren fabricades amb diversos materials, des de fusta, ivori i os, passant per metall i ceràmica.

Durant l’Edat Mitjana van existir ja algunes fabricades amb drap que s’emplenaven amb serradures. Les articulacions eren ja conegudes a Grècia, però van aconseguir el seu auge en els segles XIV i XV, arribant-se en els segles XVI i XVII a produir-les amb gran perfecció. Durant el Renaixement es van fabricar nines amb abillaments molt luxosos, generalitzant des del segle XVII la producció de nines vestides a la moda cortesana, com petits maniquís. Per elaborar el cap s’emprava des de la més fina porcellana fins al drap, el cel·luloide, el cartró o el plàstic, i aquests materials, exceptuant la porcellana, s’utilitzaven per formar el cos.

Comprem nines antigues i fins als anys 80′

comprem nines antigues a Barcelona

A finals del segle XIX també es feia servir la cera per als rostres. En l’actualitat la producció en sèrie de nines, especialment les de plàstic i altres matèries sintètiques, ha creat un mercat de gran amplitud i importància. Des de la invenció de les nines parlants i andadoras a mitjans del segle passat, es tendeix a un perfeccionament mecànic que permeti la imitació de funcions humanes. Davant d’aquestes segueixen produint-les d’artesania, fabricades a mà, que encara tenen una important demanda. La nina ha passat a formar part del col·leccionisme, tant en la seva forma arqueològica com pel seu interès en la història de la indumentària.
En l’actualitat, estan fabricades majoritàriament amb materials derivats del plàstic, i formant part dels jocs infantils.

A Vaciart comprem nines antigues de tota mena (Mariquita Pérez, Nancy, Barbie,…).

Buidatge de pisos
Vaciado de pisos

Vaciart Google+

Vaciart Facebook

Vaciado de pisos Barcelona Vaciart
Carrer d’Entença, 178 Barcelona
08029 Barcelona
Tel.: 630293389